Tīrīšana, balstoties uz INSTA kvalitātes līmeņiem. Faktori, kas ietekmē tīrīšanas laiku.

17. augusts 2022

SOL Latvia piedalās projektā Cost Effective, Need Based Cleaning INSTA 800 (Rentabla, uz vajadzībām balstīta tīrīšana INSTA 800). Projekta ietvaros partneri ir sagatavojuši ziņojumu “Tīrīšana, balstoties uz INSTA 800 kvalitātes līmeņiem. Faktori, kas ietekmē tīrīšanas laiku”.

Ziņojums tika veidots balstoties uz laika mērījumu rezultātiem, lai noteiktu, kā netīrība un vēlamais tīrības līmenis ietekmē tīrīšanas laiku.

Laika mērījumi tika veikti piecās standarta telpās: birojā, tualetē, klasē, gaitenī un kāpņu telpā. Biroja telpu mērījumi tika veikti telpās gan ar cieto grīdas segumu, gan mīksto. Lai sagatavotu šo ziņojumu, Igaunijā, Somijā, Latvijā un Zviedrijā tika veikti vairāk nekā 800 laika mērījumi.

Rezultātā mērījumi atklāja ne tikai netīrumu un vēlamā kvalitātes līmeņa ietekmi uz tīrīšanas laiku, bet arī atklāja, cik svarīgi ir izprast standarta būtību, identificēt netīrumus un tīrīšanas zināšanu vērtību.

Iegūtos datus var izmantot par pamatu, lai analizētu, cik ļoti kvalitātes līmeņa paaugstināšana sadārdzina uzkopšanas izmaksas, jo darba izmaksas veido lielāko daļu uzkopšanas izmaksu.

Mērījumi atklāja arī faktorus, kas var samazināt tīrīšanas izmaksas gan no klienta, gan piegādātāja puses.

Klikšķiniet ŠEIT, lai izlasītu pilno ziņojumu.

Ziņojums igauņu valodā.

Ziņojums angļu valodā.

Ziņojums zviedru valodā.