Mēs esam pret karu

07. marts 2022

SOL nosoda uzbrukumu Ukrainai un SOL nosoda karu.

Baltijas valstu iedzīvotājiem šis karš var šķist tuvāks nekā tas patiesībā ir, jo gandrīz katram no mums ir draugs, radinieks vai paziņa – ukrainis, baltkrievs vai krievs, kas dzīvo Kijevā, Minskā, Maskavā vai citā pilsētā. Vēsturiski ir izveidojies, ka daudzas citas nacionalitātes, neskaitot Baltiešus, dzīvo šeit kopā – ukraiņi, krievi un baltkrievi. Daži šeit dzīvo jau sen, kāds te ir dzimis, bet kāds ir mums labs kolēģis SOL kolektīvā. Šodien, visas šīs nacionalitātes vieno kopīga vēlme – karam ir jābeidzas, jo tā ir pati baisākā lieta uz pasaules. Ukraiņu, Baltkrievu un Krievu cilvēki ir tieši kara upuri.

Ko katrs no mums varētu darīt? Mums ir jāsaglabā miers un jāatbalsta vienam otru, nedalot cilvēkus pēc nacionālās piederības. Atbalstiet savus draugus, ģimenes locekļus un kolēģus darbā. Mums ir jātur augstu savas vērtības. Valoda vai nacionālā piederība netraucē cilvēkiem rīkoties pareizi. Tas netraucē būt savas valsts patriotam, tas netraucē būt cilvēcīgam. Tas netraucē atbalstīt. Tas netraucē saglabāt mieru.

SOL Baltics veic arī finanšu ziedojumus bēgļu centriem visās trīs Baltijas valstīs, lai atbalstītu tos, kam tas šobrīd ir nepieciešams visvairāk.

Dārgie SOL cilvēki, neatstāsim viens otru bez uzmanības, neatstāsim nevienu vientuļu ar savām domām. Uzklausīsim un runāsim viens ar otru. Tā mēs spēsim saglabāt savu emocionālo veselību.

Mēs aplaudējam Ukraiņu tautai par viņu drosmi! Izsakām visdziļāko līdzjūtību tiem, kas zaudējuši savus tuviniekus gan Ukrainā, gan Krievijā. Vēlu visiem mieru.