Izglītības iestāžu vadītāju prakses programma Vīgi skolas direktori atveda praksē uz SOL

03. februāris 2023

Janvārī vadības praksi SOL uzsāka Vīgi skolas direktore Kristi Kivipūra. 2019. gadā Heateo Izglītības fonds un Tallinas Izglītības dienests, sadarbojoties ar Fontes, uzsāka desmit nedēļas ilgu izglītības iestāžu vadītāju prakses programmu. SOL Baltics kopā ar deviņiem lieliem Igaunijas uzņēmumiem piedalās Fontes skolu vadītāju programmā, un SOL šāda prakse norisinās pirmo reizi. Programmas gaitā 13 dažādu skolu vadītāji vispirms apgūst vadības prasmes privātuzņēmumos un pēc tam dodas šīs zināšanas un idejas izmantot skolā. Pati programma ilgst 9 mēnešus.

Vīgi skolas direktore Kristi Kivipūra

Kivipūras pašas mērķis ir mācīties no SOL pieredzes, kā vēl labāk vadīt un motivēt komandu, apgūt personāla darbu un darbinieku meklēšanas veidus, kā arī to, kā padarīt skolu redzamu. Visā prakses un programmas laikā skolu vadītājus atbalsta uzņēmumu mentori un koordinētāji, kā arī talantu vadības uzņēmuma Fontes konsultanti.

SOL vadība praktikantes pirmajā prakses dienā apmeklēja Vīgi skolu

Pirmajā skolu vadītāju prakses dienā SOL vadība apciemoja Hāpsalu Vīgi skolu, lai redzētu to ikdienas vidē. Vīgi skola ir bērniem ar īpašām vajadzībām izglītības apguves procesā. Tajā mācās bērni gan ar garīgās, gan fiziskās veselības traucējumiem, kopā to ir vairāk nekā astoņdesmit. SOL valdes loceklis Rinels Pius pēc viesošanās teica: “Redzējām, kāda Kristi Kivipūra ir ikdienā – ļoti silts un priecīgs cilvēks ar visiem bērniem, visi viņu pazina, viņa pazina visus – visur viņa bija gaidīta.” Apmeklējuma laikā satikās arī ar mācību daļas vadītāju, vadītāja palīgu un fizioterapeitu. SOL vadība ievēroja, ka visi darbinieki, ar kuriem satikās, staroja, un atzina, ka darbinieki ir kā viņu vadītāja. Arī visi SOL darbinieki ir priecīgi satraukti par tikšanos ar jauno darbinieci/praktikanti Kristi Kivipūru.

Papildus SOL prakses vietas piedāvā Bolt, LHV, Pipedrive, SEB, Swedbank, Telia, Bezdarba apdrošināšanas kase, Veriff un Wise.