SOL klienta stāsts: Audentese izglītības un sporta centrā SOL uztur tīrību visu diennakti

26. marts 2024

Audentese izglītības un sporta centra durvis atveras agri no rīta un aizveras vēlu vakarā, vienmēr gatavs sveikt sporta entuziastus un aizrautīgus studentus. Ieejot Audentese ēkā, Tevi sagaida plaši smaidi un tīras virsmas. Iepriekš nosauktās lietas  nerodas pats no sevis – to nodrošina SOL komanda, kas pēdējos septiņus gadus cieši sadarbojas ar Audentese.

Audentese skolas ēkās un sporta centrā SOL uztur kārtībā gandrīz 11200 kvadrātmetrus. Foto: Andress Raudjalgs.

Audentese ēka ar saviem 11200 kvadrātmetriem ir īpašs klients, jo kompleksā strādā privātskola, pirmsskola, sporta ģimnāzija, starptautiskā skola, interešu centrs, kopmītnes, sporta centrs ar bumbu zālēm un vieglatlētikas halle, kā arī sporta klubs ar peldbaseinu.

Audentese sporta centra peldbaseinu var tīrīt tikai naktīs. Foto: Andress Raudjalgs

Ja skolas telpās aktivitātes galvenokārt norisinās darbdienās, tad sporta centrs un sporta klubs tiek izmantots katru dienu. Tādēļ arī uzkopšanas pakalpojums ir nepieciešams gandrīz visas diennaktis. SOL 14 darbinieki strādā maiņās, līdz ar to viņus var redzēt čakli strādājot gan rītos, gan vakaros, gan naktīs. Nakts uzkopšana pārsvarā tiek veikta peldbaseinā un sporta kluba ģērbtuvēs un dušās, tur dienā uzkopšana ne vienmēr ir iespējama, jo telpas ir aizņemtas. Nakts laikā uzkopšanas speciālistiem ir iespēja efektīvi un rūpīgi koncentrēties uz tīrības nodrošināšanu.

Par ģērbtuvēm rūpējas arī dienā, bet pēc darba laika beigām to var darīt efektīvāk un rūpīgāk. Foto: Andress Raudjalgs.

Audentese saimniecības daļas vadītājam Avo šajā sadarbībā ir bijusi būtiska loma. Viņa pieredze sniedzas 27 gadu garumā, koncentrējoties uz saimnieciskiem jautājumiem skolu un kopmītņu kontekstā. Marguss, sporta centra administratīvais vadītājs, ja nepieciešams, aizstāj Avo skolā un otrādi. Šogad viņš atzīmē jau divus gadus savā amatā. Kopā viņi veido efektīvu komandu un ir galvenie SOL partneri savstarpējā saziņā.

SOL palīdz uzturēt tīrību ārpus kārtas, sacensību un īpašu pasākumu laikā. Foto: Andress Raudjalgs.

Audentese un SOL sadarbība nozīmē ne tikai problēmu risināšanu, bet arī profilaksi un elastību. Marguss atzīmē, ka, ja nepieciešams veikt īpašus uzkopšanas darbus vai uzturēt kārtību sacensībās un pasākumos, kas neiekļaujas parastajā darba grafikā, SOL vienmēr ir gatavs nākt palīgā. “Palīdzība ir tikai telefona zvana attālumā,” viņš saka.

Papildus regulārai telpu uzkopšanai SOL klientiem piedāvā arī īpašas uzkopšanas pakalpojumus atbilstoši nepieciešamībai: piemēram, grīdu padziļinātu mazgāšanu un vaskošanu, sanitāro telpu rūpīgu uzkopšanu, kā arī logu mazgāšanu. Lai gan āra teritoriju kārtībā uztur Audentese darbinieki, SOL ir palīdzējis kopt arī āra teritoriju, piedāvājot mitro uzkopšanu un stāvvietu marķēšanu.

Sporta centrs un sporta klubs sveic apmeklētājus ar tīrām virsmām. Foto: Andress Raudjalgs.

Kādu laiku Audentese algoja arī savus uzkopšanas speciālistus, bet, kā stāsta Avo, SOL lielāka priekšrocība ir spēja ātri un vienkārši atrast aizvietotājus. “Ja ar to jānodarbojas pašam, tās ir lielas galvassāpes,” viņš atzīst. Marguss un Avo izceļ vasaras atvaļinājumu un daļas telpu lietošanas intensitātes īpatnības, kuras SOL ir spējis efektīvi atrisināt. Skolas vasarā ir slēgtas gandrīz 2 mēnešus, arī sporta klubā tad ir mazāk apmeklētāju.

SOL labiekārtošanas vadītāja Regina uzsver klienta izpratni un atbalstošo attieksmi, kas komandai ļauj labi veikt savu darbu. “Objektā ir uzkopšanas speciālisti, kas tur strādā vairāk nekā 5 gadus – tas rāda darbinieka uzticību gan mums kā uzņēmumam, gan objektam,” viņa piebilst.

Skolās vasarā ir gandrīz 2 mēnešus ilgs atvaļinājums, kas nozīmē, ka arī SOL darbinieki vai nu atpūšas, vai strādā kādā citā objektā. Foto: Andress Raudjalgs

Avo novērtē arī SOL tehnoloģiskos uzlabojumus, piemēram, akumulatora putekļu sūcējus, kas uzkopēju darbu padara vienkāršāku un efektīvāku. Viņš arī priecājas par komunikāciju ar SOL komandu, uzsverot ātro reaģēšanu un gatavību.

Uz jautājumu, vai viņi vēlas vēl kaut ko piebilst, atbilde bija skaidra: uzslavas un atgriezeniskā saite vienmēr tiek sniegta uzreiz un tieši. Ciešā partnerība ar SOL balstās atklātā saziņā un savstarpējā uzticībā, un tas Audentese izglītības un sporta centram ir ļāvis baudīt tīrību un profesionalitāti, kas atbilst viņu augstajiem standartiem.

Labu pārskatu par Audentese telpām sniedz virtuālais apmeklējums https://virtuaaltuur.audentes.ee