Viedokļraksts: nekustamā īpašuma uzturēšanas jomā šobrīd ir gaidīšanas periods

14. februāris 2023

SOL Baltics OÜ valdes loceklis un Igaunijas izpilddirektors Prīts Sipelgas atbildēja uz Igaunijas avīzes Äripäev jautājumiem par stāvokli un izaicinājumiem nekustamā īpašuma uzturēšanā. Igaunijas izpilddirektora atbildes izmantoja avīzes publicētajā 2022. gada III ceturkšņa konkurences ziņojumā. Dalāmies viedokļa kopsavilkumā arī ar jums. 

Prīts Sipelgas

Kāda ir reālā situācija nekustamā īpašuma uzturēšanā?

Tāpat kā daudzās citās biznesa jomās, nekustamā īpašuma uzturēšanā šobrīd drīzāk ir gaidu periods – kā nākamā ziema-pavasaris (ekonomiskā situācija, enerģijas cenas u. tml.) ietekmēs klientus, kāds būs darbaspēka tirgus un algu spiediens/gaidas, cik liels un pēkšņs būs pieaugums resursu cenās (piederumi, tehnika, higiēnas piederumi, t. sk. tualetes papīrs u. tml.)? Šobrīd daudzas resursu cenas ir pieaugušas tik daudz, ka nepieciešamība koriģēt pakalpojumu cenas ir neizbēgama. Otra iespēja (kuru daudzi klienti arī izmanto) ir piekāpties pakalpojuma koncepcijās, tā, lai klienta izdevumi nepalielinātos, bet samazinātos pakalpojuma apjoms – šeit ir būtiska abu partneru sadarbība, meklējot kompromisa risinājumu.

Kādi ir bijuši lielākie izaicinājumi nekustamā īpašuma uzturēšanā?

Pēdējos gados galvenais izaicinājums ir bijis darbaspēks, precīzāk, tā trūkums. Nekustamā īpašuma uzturēšanas joma, meklējot darbaspēku, konkurē ar servisa, tirdzniecības un arī ražošanas jomām, tad tas ir vēl īpaši sarežģīti, jo, diemžēl, mūsu jomas darba laiks bieži ir ārpus tradicionālā darba laika (piemēram, ēkas uzkopšanā). Tajā pašā laikā kā nelielu pozitīvu iespēju var izcelt daļēja darbalaika lielo īpatsvaru, ja vēlas, cilvēks pie mums var atrast pāris-trīs stundu papildu darbu dienā vai kādā nedēļas dienā.

Kurp dodas nekustamā īpašuma uzturēšanā kārtībā?

Ceru, ka šie sarežģītie un neskaidrie laiki ekonomikā padarīs skaidrākus “ūdeņus” nekustamā īpašuma uzturēšanas kārtībā ainavā. Lai nodrošinātu ilgtspējību, lietas jādara gudrāk, jāiegulda darbinieku kompetenču paaugstināšanā, jāstrādā ar partneriem, kas nodrošina piegādes drošību un efektīvu loģistiku. Aizvien būtiskāks ir viss, kas saistīts ar vides aizsardzību. Virziens ir gudri risinājumi un darbinieki (inovācijas, kompetences); vides aizsardzība un ilgtspējība; iegādājamā pakalpojuma apjoma samazināšanās (piemēram, samazinās pasūtāmo pakalpojumu biežums).

Vai ārvalstu darbaspēks ir nekustamā īpašuma uzturēšanas glābšanas riņķis?

Darbaspēka meklēšanā mūsu konkurenti ir viss servisa, tirdzniecības un ražošanas sektors, arī šīs jomas visvairāk sagaida, ka ārvalstu darbaspēks samazinātu darbinieku trūkumu. Gan laiks rādīs, vai un kad radīsim saprātīgu politisku un sabiedrisku vienošanos, kā rīkoties tālāk.

Vai darbinieka vecumam ir nozīme?

Darbinieka vecumam noteikti ir nozīme – piem., mūsdienās uzkopšana ir pietiekami fizisks darbs. Tajā pašā laikā par labu mūsu pakalpojumiem runā liela daļēja darbalaika iespēja un varam atrast saprātīgu variantu cilvēkam jebkādā vecumā vai ar īpašām vajadzībām. Svarīgākais tomēr ir cilvēka griba un interese, tad pārkvalifikācija vai papildu apmācības ir motivējošas un veiksmīgas.