SOL Baltics pievienojās prezidentes Kaljulaidas fonda iniciatīvai cīņā pret vardarbību ģimenē

07. oktobris 2024

SOL Baltics ir paudis skaidru nostāju pret vardarbību ģimenē, pievienojoties kopīgajam projektam Vägivallavabaks (Darba devēji pret vardarbību ģimenē), ko ierosināja Prezidentes Kersti Kaljulaidas Fonds un lielākās korporācijas. Iniciatīvas mērķis ir veicināt izpratni par vardarbību ģimenē un sniegt darba devējiem zināšanas, lai viņi varētu atbalstīt savus darbiniekus un identificēt gan tos, kam nepieciešama palīdzība, gan vardarbības veicējus.

Lai rādītu piemēru citiem, SOL Baltics parakstīja trīs gadu sadarbības līgumu ar prezidentes Kaljulaidas fondu

“Vardarbība ģimenē var skart ikvienu no mums – neatkarīgi no ienākumu līmeņa, dzīvesvietas, izglītības vai dzimuma. Diemžēl cilvēkiem ar zemākiem ienākumiem bieži vien ir mazāk iespēju ātri saņemt profesionālu palīdzību. Labs vadītājs pamana savas komandas locekļu uzvedības un emocionālā stāvokļa izmaiņas. Ja arī vadītājam ir zināšanas un prasmes spert nākamos soļus, tas var būt liels atbalsts darbiniekam,” saka Rinels Piuss, SOL Baltics izpilddirektors.

SOL Baltics ir vairāk nekā 2200 darbinieku, un ievērojamu daļu viņu motivācijas strādāt veido vidējā līmeņa vadītāju izrādītā cilvēcīgā attieksme, empātija un cieņa pret uzkopšanas personāla darbu. “Darba vieta var būt vienīgā drošā vieta cilvēkam, kurš cieš no vardarbības ģimenē,” piebilda Piuss.

Iniciatīvas mērķis ir izglītot darba devējus un vadītājus par to, kā atpazīt vardarbības pazīmes un sniegt atbalstu. “Darba devējam ir lielāka vara un ietekme nekā privātpersonai, un tam ir sociālā atbildība pret saviem darbiniekiem. Mūsu 2200 darbiniekiem ir ģimenes, tostarp bērni, un, vairojot izpratni par vardarbību un runājot par to, mēs varam ietekmēt vairāk nekā 5000 dzīvju,” uzsvēra Piuss.

Aicinām arī citus pievienoties šim mērķim

Lai rādītu piemēru citiem, SOL Baltics parakstīja trīs gadu sadarbības līgumu ar prezidentes Kaljulaidas fondu. Šai iniciatīvai ir pievienojušies arī citi uzņēmumi, tostarp Eesti Energia, Betsson Group un Ensto Estonia. To mērķis ir kopīgi veidot drošāku un veselīgāku sabiedrību, kurā cietušie saņem nepieciešamo atbalstu un tiek mudināti meklēt palīdzību.

SOL Baltics aicina visus uzņēmumus pievienoties šai iniciatīvai un sniegt ieguldījumu labākas un rūpīgākas darba vides radīšanā, nodrošinot savu darbinieku labklājību un drošību.

Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet Prezidentes Kaljulaidas Fonda tīmekļa vietni vai sazinieties ar fonda projektu vadītāju Triinu Adamsoni (triin.adamson@kerstikaljulaid.ee). Jūs varat sazināties arī ar SOL Baltics izpilddirektoru Rinelu Piusu vai pārdošanas nodaļas vadītāju Mergitu Inno, kuri SOL vārdā vada šo kustību.