SOL Baltics, iegādājoties iecienītu uzņēmumu, paplašina biznesa klientiem piedāvājamo pakalpojumu jomu

10. maijs 2022

Baltijā lielākais biznesa nekustamā īpašuma uzturēšanas uzņēmums SOL Baltics iegādājās uzņēmumu Parkimisjoon OÜ, kas nodarbojas ar stāvvietu un iekšējo ēku marķēšanu.

Ar šo darījumu SOL sper soli tuvāk savam jaunajam stratēģiskajam mērķim – piedāvāt klientiem kompleksus uzkopšanas, drošības, higiēnas un labsajūtas pakalpojumus. Darījuma konsultants bija Aureus Capital Consulting.

SOL Baltics izpilddirektors Rinels Piuss (Rinel Pius) stāsta, ka SOL jau sen ir raudzījies gan uz uzkopšanas, gan tehniskās apkopes uzņēmumiem ar iegādes un biznesa paplašināšanas mērķi, bet līdz šim nebija atrasts nekas piemērots.  “Uzņēmumā Parkimisjoon mēs redzam iespēju attīstīt un papildināt mūsu drošības un labsajūtas pakalpojumu sniegšanas jomu,” stāsta Piuss. Parkimisjoon darbības veidi ietver ne tikai autostāvvietu, daudzstāvu autostāvvietu, sporta laukumu un ražošanas ēku marķēšanu, bet arī ceļa zīmju un aizsargbarjeru uzstādīšanu.

“Turpināsim pilnveidot šo jomu, lai darba drošībai biznesa nozarē tiktu pievērsta lielāka uzmanība un darba vide kļūtu drošāka, lai cilvēkiem būtu labi un ērti strādāt, lai ēka būtu tīra, tehniski sakopta, labi vēdināta un ar regulētu apgaismojumu, nožogojumi un drošības zīmes būtu kārtībā un pārbaudītas,” papildina Piuss.

“SOL un Parkimisjoon jau tagad ir vairāki klienti, kas pārklājas,” stāsta Piuss un piebilst, ka SOL portfolio ir daudz ražošanas ēku, tirdzniecības centru un sporta ēku, kuriem, pateicoties jaunā uzņēmuma iegādei, varēs piedāvāt vēl plašāku pakalpojumu ampluā. Pakalpojumu sāks sniegt esošās komandas visā Baltijā.

Parkimisjoon tirgū strādā jau kopš 2010. gada un uzņēmums ir kļuvis pazīstams kā labas kvalitātes pakalpojuma sniedzējs. “Mēs esam priecīgi, ka mūsu uzņēmumu iegādājās SOL, kas savā nozarē arī ir zināms kā kvalitatīvs un ilgstošs dalībnieks,” saka Olivers Lihts (Oliver Licht), viens no Parkimisjoon OÜ dibinātājiem.

“Jutām, ka ir sasniegta zināma patstāvīgas izaugsmes robeža. SOL mūsu izveidotajam uzņēmumam dod iespēju attīstīties gan Igaunijā, gan Baltijā, jo mums ir līdzīgas mērķgrupas un klientūra,” stāsta otrs Parkimisjoon īpašnieks Tarmo Printss (Tarmo Prints) un piebilst, ka tagad var veltīt vairāk uzmanības citiem saviem projektiem. Printss uzņēmumā “10Lines OÜ” attīsta autonomus robotus, kas marķē autostāvvietu līnijas.

Jauno biznesa virzienu sāks vadīt līdzšinējas SOL Pesumajad vadītājs un 15 gadus uzņēmumā SOL strādājušais Tarvo Prīmegi (Tarvo Priimägi).