Uzkopšanas pakalpojumus viesnīcā Viru sāks sniegt SOL Baltics

27. jūlijs 2020

AS Sokotel noslēdza līgumu par Original Sokos Hotel Viru numuru, restorānu, bāru un sabiedrisko telpu uzkopšanas pakalpojumu nodošanu SOL Baltics. Gandrīz 30 cilvēku darba līgumi negrozītā veidā pāries uzkopšanas pakalpojumu ieguvušajam uzņēmumam ar 26. augustu.

“Uzkopšana ir amats, kam nepieciešama profesionalitāte. Lai nodrošinātu, ka viesnīca Viru ir uzkopta augstā līmenī, sadarbības partneri izvēlējāmies no savas nozares labākajiem profesionāļiem. Sokos viesnīcu ķēdei Somijā ir laba sadarbības pieredze ar SOL, un esam pārliecināti, ka tā būs arī Igaunijā. No šādas sadarbības iegūs mūsu viesi, kas varēs būt pārliecināti par tīrību un drošību,” sacīja AS Sokotel izpilddirektore Sari Sopanen.

“Tīrība rada veselību, kas viesnīcās ir ļoti svarīga. Mūsu apkalpošanas pamatā ir apmācīti darbinieki, nodrošinām profesionālas prasmes un zināšanu attīstību saviem cilvēkiem. Precīzi zinām, kā tīrība rada drošu un higiēnisku vidi, lai gan viesnīcā, gan restorānā esošie klienti un darbinieki paliktu veseli,” sacīja SOL Baltics izpilddirektors Rinel Pius.

Kā saka Rinel Pius, SOL Baltics savu darbinieku apmācībās pastāvīgi iegulda 2 procentus apgrozījuma, kā arī darba vietā ievēro vienādas attieksmes principus. Uzņēmums arī piedāvā darbu vecākiem cilvēkiem, papildu apmācības un pārkvalifikāciju, sadarbojas ar arodskolām un cilvēku ar īpašām vajadzībām organizācijām.

Saskaņā ar noslēgto līgumu AS Sokotel nodod SOL Baltics gandrīz 30 līdz šim viesnīcas algoto uzkopšanas nozares darbinieku līgumus nemainītā veidā. Darbinieki turpinās darbu savos līdzšinējos līgumiskajos amatos un saglabās 2020. gada atvaļinājuma grafikus un neizmantotos atvaļinājumus. Līgums stāsies spēkā 26. augustā un AS Sokotel un SOL Baltics OÜ apstiprina, ka uzkopšanas pakalpojuma pāriešanas dēļ atlaišanu nebūs.

Papildinformācija:
Rinel Pius
SOL Baltics izpilddirektors
rinel.pius@sol.fi
www.sol.ee

Sari Sopanen
AS Sokotel izpilddirektore
sari.h.sopanen@sok.fi
www.sokoshotels.ee

SOL Baltics OÜ
SOL Baltics piedāvā uzkopšanas, drošības un uzturēšanas pakalpojumus. SOL ir Somijas ģimenes uzņēmums, kura priekšgājējs tika nodibināts 1848. gadā. SOL Baltics strādā 2300 cilvēku, apgrozījums ir gandrīz 30 miljoni gadā. Uzņēmums sniedz pakalpojumus Baltijas valstīs, Somijā, Zviedrijā, Dānijā un Krievijā.

AS Sokotel
Original Sokos Hotel Viru ar 516 numuriem joprojām ir vislielākais Igaunijā. Papildus izmitināšanas pakalpojumam viesnīcā ir vairāki restorāni, wellness un izklaides pakalpojumi, konferenču un banketu centrs, tirdzniecības centrs, panorāmas bārs un VDK muzejs – viss zem viena jumta. Viesnīcas Viru saimniecisko darbību operē SOK koncerna meitas uzņēmums AS Sokotel, ietilpstot ķēdē Original by Sokos Hotel. Viesnīcā strādā 203 darbinieki.

Paziņojums presei, 27.07.2020.