SOL Baltics ir izveidojis īpašu vienību tīrīšanai un dezinfekcijai saistībā ar COVID-19 epidēmiju

06. maijs 2020

Lai ierobežotu koronavīrusa COVID-19 izplatību, SOL Baltics ir izveidojis īpašu tīrīšanas un dezinfekcijas vienību, kas rūpīgi notīra ēkas un virsmas visā Baltijā.

“Šonedēļ Valdības apstiprinātā stratēģijā saistībā ar koronavīrusa pandēmiju norāda, ka mēs varam gaidīt ierobežojumu atvieglošanu, kas ietekmē ikdienas dzīvi. Neskatoties uz to, tas nezaudē savu nozīmi higiēnas prasībām mājās un sabiedriskās vietās, kur ar parasto tīrīšanu var nebūt pietiekami. Šajā sakarā SOL Baltics tika izveidota īpaša vienība, kas galvenokārt nodarbosies ar tādu pakalpojumu, kā veselības aprūpes, izglītības un sociālo iestāžu apkalpošanu, bet arī spēs sniegt pakalpojumus veikaliem un citiem uzņēmumiem, ”sacīja Rinels Pius, SOL Baltics OÜ izpilddirektors.

Īpašajā grupā ir 21 speciālists, un viņi apkalpos objektus visā Igaunijā. Atkarībā no objekta lieluma darbu veiks 5-7 cilvēki. Īpašās grupas vadības komanda veica apmācības Tartu Universitātes klīnikā, balstoties uz pārbaudītām zināšanām cīņā pret infekciju.

Viens no vērienīgākajiem speciālās grupas projektiem bija rūpīga tīrīšana un dezinfekcija Tartu universitātes hostelī, pēc tam, kad tajā tika konstatēta saslimšana. “Tartu Üliõpilasküla bezpeļņas organizācija ir ļoti pateicīga SOL Baltics OÜ par ātru reaģēšanu un par konstruktīvu sadarbību reālā krīzes situācijā,” komentēja studentu ciemata administrators Tanels Tiits.

Šobrīd jau ir skaidrs, ka, strādājot ar masku un aizsargtērpu, pārtraukumi jāveic ievērojami biežāk nekā parasti. “Veicot laikietilpīgu fiziski smagu darbu, arī personīgie aizsardzības līdzekļi ir vajadzīgi vairāk nekā parasti, jo maskas ātri kļūst slapjas un nelietojamas, tāpēc jebkurai organizācijai, kas sniedz šādus pakalpojumus, ir jābūt ievērojamam aizsardzības līdzekļu piedāvājumam,” piebilda Pius.

Galveno lomu telpu dezinfekcijā, cīņā pret koronavīrusu COVID-19, spēlē sākotnējā virsmu tīrīšana, kā arī pirms dezinfekcijas ir jāpārliecinās, ka virsmas ir pilnīgi sausas. Ja sagatavošanās darbi netiks veikti, tad veidosies netīrumu slānis no dezinfekcijas līdzekļa un netīrumiem, kā rezultātā veidosies baktēriju augšanai labvēlīga vide. Veicot tīrīšanu, jāizvairās no jebkāda veida aerosola izsmidzināšanas, jo, lietojot aerosolus, gaisā paaugstinās patogēni, kas var padarīt telpu vēl piesārņotu nekā pirms tīrīšanas. Turklāt šajā gadījumā persona, kas veic darbu, ieelpo kaitīgās daļiņas.

Papildus informācija:

Rinels Pius
Izpilddirektors
SOL Baltics OÜ
rinel.pius@sol.fi

SOL Baltics piedāvā tīrīšanas, drošības un labsajūtas pakalpojumus darba vietā un publiskajā telpā. SOL ir ģimenes īpašumā esošs Somijas uzņēmums, kas ir 1848. gadā dibināta uzņēmuma pēctecis. SOL Baltics nodarbina 2300 darbiniekus. Uzņēmuma apgrozījums ir aptuveni 30 miljoni eiro gadā. Papildus Baltijas valstīm uzņēmums sniedz pakalpojumus Somijā, Zviedrijā, Dānijā un Krievijā.